Nieuws

3439 LM

Speciale Ouderen-Infolijn | 030 3 400 600 | KBO-PCOB

3439 LM Nederland Nederland
KBO-PCOB heeft een speciale telefoonlijn geopend: de Ouderen-Infolijn: 030 3 400 600 | bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Bericht van KBO-PCOB 
Wij begrijpen dat u zich wellicht zorgen maakt over de risico’s van het coronavirus en dat u nu allerlei vragen heeft. We weten ook dat niet alle senioren even vaardig zijn met internet om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. En dat sommige mensen behoefte hebben even iemand te spreken omdat ze zich eenzaam voelen nu veel activiteiten stilliggen. 

Voor al deze mensen heeft KBO-PCOB een speciale telefoonlijn geopend: de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Omdat de KBO-PCOB-leden tot de aangemerkte risicogroep behoren, is ons dringende advies aan alle leden: schort alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten en contacten op, tot en met 6 april. De medewerkers van KBO-PCOB bieden u graag een luisterend oor. Bijvoorbeeld als u wilt overleggen of (kleine) bijeenkomsten van de afdeling nog wel doorgang kunnen vinden. Of dat u als vrijwilliger nog een-op-een-contact met leden kunt hebben. Hoe u in contact kunt blijven zonder risico te lopen. Of gewoon voor een praatje.

Op 16 maart waren de belangrijkste adviezen voor senioren:
• vermijd grote groepen
• mijd het openbaar vervoer
• beperk sociale contacten, houd 1,5 m afstand van elkaar 
• werk/blijf zoveel mogelijk thuis

Op 19 maart verkondigde minister de Jonge dat er geen bezoek meer mag komen in verpleeghuizen. Kijk op www.rivm.nl/coronavirus voor de meest actuele informatie rondom het coronavirus of bel de plaatselijke GGD.

Laten we ervoor zorgen dat we met alle beperkende maatregelen wel verbonden blijven met elkaar zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Bel, schrijf, mail zodat u in contact blijft. Zorg voor elkaar en blijf omzien naar elkaar.