Netwerk
Winschoterdiep 7
9636 AG Zuidbroek
Telefoon: 
0598-450882
E-mail: 

Commissie 55+ Activiteiten Zuidbroek

Winschoterdiep 7 9636 AG Zuidbroek Nederland Nederland

De Commissie 55+ in Zuidbroek organiseert jaarlijks 13 (wekelijkse) activiteiten voor Zuidbroeksters die 55 jaar of ouder zijn. De club telt zo'n 130 leden. De jeu de boulers kwamen woensdagmiddag in actie op de baan voor dorpshuis De Broeckhof. Op hetzelfde moment werd in de sporthal van het dorpshuis MBVO (meer bewegen voor ouderen) gehouden.

"De mensen moeten zelf in staat zijn om te komen. Ze worden niet opgehaald", zegt Sineke Wierenga (62). Zij is penningmeester en vormt met de dames Van Bruggen (voorzitter), Laning (secretaresse) en Kroeze (lid) het bestuur.
"Er komen veel 'jongeren' bij de club. Dan heb ik het over de groep van 60 tot 68 jaar. Maar we hebben ook iemand van 92 of 93 jaar." Commissie 55+ bestaat zo'n 30 jaar.

Niemand is verplicht elke keer te komen. Maar voor de sociale contacten zijn deze activiteiten prima. Wierenga somt een aantal activiteiten op: kaarten, sjoelen, biljarten, computer cursus, schilderen, koersbal en volksdansen.
De vaste groep jeu de boulers bestaat uit 15 tot 20 personen. Elke woensdagmiddag zijn deze sporters aanwezig.
In de sporthal geeft MBVO-docent Wim van Heuvelen les aan een groep dames. Die bestaat uit 16 personen. "Raar hè, heren willen niet meedoen."

Bron: http://www.menterwolde.info/nieuws/zuidbroek/jeu-de-boulers-actief-in-zu...