Organisatie
Leliestraat 10
3114 NK Schiedam
Telefoon: 
010-4730503

Bewonersvereniging Schiedam-Zuid

Leliestraat 10 3114 NK Schiedam Nederland Nederland

BVSZ, een vereniging van bewoners, met bewoners en door bewoners

Iedereen wil fijn wonen: in een mooi, betaalbaar huis en in een prettige woonomgeving. Maar het zit de mensen vaak niet mee. De woonlasten stijgen en met al die auto’s, poep en rommel op straat ziet de buurt er niet uit. Daar kun je in berusten. Je kunt er ook wat aan doen.

In 1972 namen bewoners van de IJsselmondesestraat en omgeving het initiatief om zich tegen renovatieplannen van de huisbaas te verzetten. „Wij wonen er,” zeiden ze. Toenmalig staatssecretaris Jan Schaefer adviseerde: „Als je actie voert, doe het dan niet alleen. Zorg dat iedereen meedoet. Geef die wijk een ponum!”

Dat zijn geen loze opmerkingen geweest. De Bewoners Vereniging Schiedam-Zuid werd opgericht. De eerste actie van de BVSZ had meteen succes: de renovatie werd veel meer naar de zin van de bewoners. En nog altijd wonen de mensen er naar hun zin. Sinds die tijd heeft de bewonersvereniging geprobeerd de belangen van de wijkbewoners op vele manieren te behartigen. De vereniging strijdt tegen hogere woonlasten, zowel voor huurders als kopers, en komt op voor het milieu en een veilige en leefbare woonomgeving. Uiteraard steeds met de bewoners zelf, want het is hun wijk.

Er is veel bereikt, vaak met moeite en volharding, en er is nog steeds veel te doen om de kwaliteit van de woon- en leefomgeving te verbeteren. Meld u daarom aan als lid. U bent van harte welkom!