Voorziening
Korfmakersstraat 80
3026 XJ Rotterdam

Montessorischool De Korf

Korfmakersstraat 80 3026 XJ Rotterdam Nederland Nederland

De Korf is de Openbare Montessorischool in de wijk  Tussendijken/ Delfshaven.

Een gezellige kleine wijkschool  met goede leerkrachten en goede resultaten waar uw kind veilig opgroeit en leert. Op de Korf hebben de leerkrachten echt oog en aandacht voor uw kind. Oog voor de ontwikkeling en talenten van uw kind, aandacht voor het karakter en de vragen  van uw kind.

Een Montessorischool biedt onderwijs aan op de manier die de Italiaanse hoogleraar Maria Montessori heeft bedacht en ontwikkeld.

Op een Montessorischool staat het kind zelf centraal! Ieder kind  leert in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Het kind wordt gevolgd en door het aanbieden van de juiste omgeving uitgedaagd  om steeds een stapje verder te gaan.

Kinderen op een Montessorischool zitten met meerdere leerjaren in een groep.  Kinderen zijn  om het jaar jongsten of oudsten in een groep. Zo leren ze van elkaar,  helpen elkaar en ontwikkelen  goede sociale vaardigheden.

Op een Montessorischool  wordt Kosmisch onderwijs aangeboden,  alles wat het kind leert wordt in relatie gebracht met de natuur, de wereld  en de ruimte. De kinderen ontwikkelen zo een basiskennis en gezonde interesse voor de wereld en de maatschappij om ons heen.

De materialen op een Montessorischool zijn speciaal ontwikkeld en helpen de kinderen veel zelf te doen. Als een kind als 12 jarige de Montessorischool verlaat heeft het niet alleen schoolvakken geleerd maar kan het heel goed zelfstandig  leren en werken.