Organisatie

Rotterdam

Buurt Bestuurt Schiemond

Rotterdam Nederland Nederland

Schiemond heeft iets heel eigens. Bewoners zijn trots op hun wijk zoals bijvoorbeeld Crooswijkers of Charloissers zich verbonden voelen met hun wijk, er deels een identiteit aan ontlenen. Schiemond wissel je niet zomaar in voor een andere wijk.

Bewoners hebben in Schiemond de ruimte, op de brede Bartel Wiltonkade spelen kinderen, maken volwassenen een wandelingetje en genieten fietsers van het uitzicht.

De grootste kwaliteit van Schiemond is de ligging aan de Nieuwe Maas. De meeste bewoners kijken vanuit hun sociale huurwoning uit over het water. Aan de kade ligt altijd wel een binnenvaartschip afgemeerd.

Schiemond is de kleinste wijk van Delfshaven met nog geen vierduizend inwoners. De kinderen leren elkaar kennen op de enige basisschool van de wijk, de Boog. In de school, het ernaast gelegen buurthuis en in speeltuin Wiffel en Waffel zijn alle voorzieningen van de wijk gevestigd.

Wijkbewoners bezoeken allemaal dezelfde locaties, waardoor een dorps sfeertje heerst. Kinderen spelen vaak buiten of in de speeltuin. Menig bekende voetballer heeft als kind in Schiemond met straatvoetbal zijn techniek en trucjes geleerd, zoals ex-international David Mendes da Silva en Georginio Wijnaldum. Beide komen hier nog wel eens een balletje trappen en een praatje maken.

Oudere Schiemonders nemen hun verantwoordelijkheid door als buurtouders een oogje in het zeil te houden

Prioriteiten:

1. Vuil naast de container

2. Hangjongeren

3. Te hard rijden