Voorziening
Hollandseweg 11
6706KN WAGENINGEN
Telefoon: 
0317-465855
E-mail: 

Voortgezet Onderwijs Pantarijn

Hollandseweg 11 6706KN WAGENINGEN Nederland Nederland

RSG Pantarijn MHV Wageningen

Pantarijn is een openbare scholengemeenschap met vestigingen in Wageningen, Rhenen en Kesteren.  
 

De naam Pantarijn is een woordspeling die betrekking heeft op de Griekse uitdrukking panta rhei (πάντα ῥεῖ). Die uitdrukking betekent zoveel als ‘alles stroomt, alles is in beweging’ en dat past prima bij het soort school dat Pantarijn wil zijn. Een dynamische school, die midden in de maatschappij staat. Herkenbaar in de naam is ook de rivier de Rijn, die als een lint langs de vestigingsplaatsen stroomt en daarmee de verbintenis tussen de locaties symboliseert.
 

In het logo komt naast het element van beweging ook de veelkleurigheid van de school tot uiting. Een school waar iedereen welkom is, waar respect voor de ander en andersdenkenden voorop staat en waar oog is voor de ontwikkeling van talent.

 

Bestuur

De regionale scholengemeenschap Pantarijn gaat uit van de Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs van Wageningen en omstreken. Het bevoegd gezag is in handen van Directeur/Bestuurder Stella Efdé. Op iedere schoollocatie wordt de locatieleiding gevormd door de locatiedirecteur en teamleider(s).

 

Geschiedenis

De school is in 1995 ontstaan uit een fusie van Het Wagenings (al eerder samengegaan met de Alfred Nobel MAVO), Scholengemeenschap Rhenen-Betuwe en de School voor Technische en Dienstverlenende Beroepen uit Wageningen. Daarna zijn in 2003 de praktijkschool De Bolder en in 2

 

Pantarijn is niet alleen een school, waar je werkt aan je toekomst. Het is ook een plek, waar je met plezier naar toe moet gaan. Waar je je veilig en op je gemak voelt. Zowel binnen als buiten de lessen wordt hier veel aandacht aan besteed.