Voorziening
Persoonsdam 142
3071 EE Rotterdam
Telefoon: 
010-7370265
E-mail: 

Proeftuin De Dam Feijenoord

Persoonsdam 142 3071 EE Rotterdam Nederland Nederland

Een oude sporthal in de wijk Feijenoord wordt ingericht als proeftuin: een bedrijf van en voor de wijk met ruimte voor alles wat de zestig betrokken partijen er willen doen: onderwijs, techniek, sport, muziek, feesten, rouwen, koken, bedrijfjes en nog tien andere dingen.

Een nieuw exploitatiemodel, nieuwe organisatie en een nieuwe programmacombinaties maken het mogelijk dat zestig partijen hun eigen accomodatie verzorgen. De Proeftuin gaat uit van het gezonde principe dat wat geld waard is ook geld kost. Door niet te kapitaliseren op tijd of vrijwilligers, maar door alle inzet te relateren aan de exploitatie van het gebouw werkt de Proeftuin aan bewustzijn van collectiviteit, trots op wat je deelt, en koestering van de waarde daarvan.

Waar de grootschalige investeringsstromen wegvallen of uitgesteld worden, is de Proeftuin een concreet model om in het leven van alledag door te gaan met de sociale, economische en fysieke vernieuwing in de wijk. Als de proeftuin na een periode van 3 tot 5 jaar een succes blijkt, kan er nieuwbouw volgen- of niet, net waar behoefte aan is. In die tussentijd zullen programmatische, financiele dragers uitkristalliseren.

 

Proeftuin De Dam Feijenoord is gevestigd aan de Persoonsdam 142 te Rotterdam.