Voorziening
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog

Ecomare

Ruijslaan 92 1796 AZ De Koog Nederland Nederland

Texel, met al z'n verschillende landschappen, heeft geweldige mogelijkheden om naar buiten te gaan. De natuur op Texel is het hele jaar door een belevenis. Zeehonden kijken op de Waddenzee, vissen met een garnalennet, vogels bespieden met een verrekijker, met al je zintuigen op ontdekkingstocht in de Slufter, het wad onderzoeken...

Excursies, verken Texel en de Waddenzee

Op de pagina 'Excursie boeken' vind je een overzicht van alle natuurexcursies op Texel door Ecomare, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging. De natuurexcursies en familieprogramma's  zijn hier online te boeken. Programma's & excursies voor scholen moeten telefonisch besproken worden.

Zeehonden

Op Ecomare kunt je heel dicht bij de zeehonden komen. Tijdens het voeren (om 11.30 en 15.30) vertellen de verzorgers val alles over de zeehonden en de Waddenzee. Vaak zijn er jonge zeehonden in de opvang te zien. In de zomer zijn dat gewone zeehonden, en in de winter grijze. Grijze zeehonden worden namelijk hartje winter geboren.

Bruinvissen

In een speciaal aan hun behoeftes aangepast bassin zwemmen twee bruinvissen. Bruinvissen zijn kleine walvissen. Het zijn vrolijke, vertederende dieren die dol zijn op aandacht en spelletjes. Via de onderwaterramen kun je proberen met ze te spelen. Om 10:30u en 13:30u is er een bruinvispresentatie waarbij je van alles te weten komt over de bruinvissen.

Vogelopvang

In de vogelopvang van Ecomare komen zieke, gewonde en verzwakte vogels weer op krachten. Er is een speciale vogelwasmachine voor vogels die olie op hun veren hebben. Door de ramen en op een filmpje kan je zien hoe de opvang van vogels in z’n werk gaat.

Zeeaquarium

Het zeeaquarium van Ecomare is ondergronds gebouwd. In de grote open aquaria leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Per aquarium is een leefgebied nagebouwd. Zo zie je welke vissoorten er vooral in open zee leven en welke in de havens. Om 14:30u worden de dieren in het zeeaquarium gevoerd.