Voorziening
Voorhaven 20
3024 RR Rotterdam
Telefoon: 
010-4779181
E-mail: 

Molen de Distilleerketel

Voorhaven 20 3024 RR Rotterdam Nederland Nederland

Onze molen is op professionele basis in bedrijf. Wij verwerken en produceren graan- en meelproducten voor de binnen- en buitenlandse markt. Er wordt op traditionele wijze met molenstenen gemalen.

Wij zijn gespecialiseerd in verwerken van bijzondere graansoorten. Hierbij horen exotische soorten als Milocorn en Teff, maar ook inlandse graansoorten als Gerst en Zeeuwse Tarwe. Door onze kleinschalige werkwijze kunnen wij elke zak met grote zorg omringen waardoor we zuivere producten kunnen leveren van topkwaliteit.

De Destilleerketel is een stellingmolen in Rotterdam-Delfshaven die is gebouwd in 1986. Dat is niet oud voor een molen, maar het is dan ook al de derde generatie. De eerste Destilleerketel werd gebouwd in 1727. Na een brand in 1899 werd de molen herbouwd. Deze raakte na 23 jaar buiten bedrijf en raakte in verval. Tijdens de 2e Wereldoorlog werd hij in brand geschoten. Eind jaren '80 besloten ze De Destilleerketel te restaureren, maar door nieuwbouwwoningen vlakbij de oude romp van de molen was dat op de oorspronkelijke plek niet meer mogelijk. Daarom werd er 11 meter verderop een nieuwe Destilleerketel gebouwd. Deze korenmolen is de enige Rotterdamse molen die nog in werking is. De huidige functie is het malen van graan en meel.

Bezoekmogelijkheid

Woensdag 13.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur en op afspraak