Voorziening
Keilestraat 9
3029 BP Rotterdam
Telefoon: 
06 50 97 44 62
E-mail: 

De Voedseltuin | Rotterdam

Keilestraat 9 3029 BP Rotterdam Nederland Nederland
Met behulp van vrijwilligers kweken wij biologische groente en fruit om de pakketten voor de cliënten van de Voedselbank in Rotterdam aan te vullen.

Daarnaast zijn wij ook een werkgelegenheidsproject voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Voedseltuin Rotterdam komt op voor een gezonde stad. We zijn vóór een duurzame stedelijke samenleving, met gezond voedsel voor iedereen. Zonder armoede en sociale uitsluiting. De voedseltuin biedt duurzaam geteelde seizoensgroenten aan Voedselbank Rotterdam. 

Tuin
Gedempte Keilehaven, ingang na Keilestraat 5 (pand: Keilewerf 2) linksaf.

Informatie/geschiedenis 
Vanaf 1 september 2011 is op een braakliggend terrein op de gedempte Keilehaven de 1e Voedseltuin aangelegd. Het is de bedoeling om het project uit te breiden en te laten groeien naar meer voedseltuinen voor meer voedselbanken. Daarnaast wil de Stichting onderdeel zijn van duurzame ontwikkelingen in de regio Rotterdam. De tuin wordt een groene plek met een parkachtig karakter in een stadsdeel dat volop in ontwikkeling is, waardoor het legio mogelijkheden biedt als een verbindende factor tussen bedrijfsleven, ideële organisaties, buurtbewoners en natuurliefhebbers!