Voorziening
Makassarplein 1
1095 RP Amsterdam
Telefoon: 
020- 2293195

Buurthuis Archipel

Makassarplein 1 1095 RP Amsterdam Nederland Nederland

Buurthuis Archipel

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 10:00 – 20:00. Zondag zijn we dicht.

 

Buurthuis Archipel is een stichting met als doel een activerend en buurtgericht programma te realiseren voor de Makassarpleinbuurt.

De stichting Buurthuis Archipel bestaat uit een kernteam en een bestuur. Het kernteam heeft de dagelijkse leiding en stuurt de beheerders aan. De beheerders sturen op hun beurt de vrijwilligers aan. Het stichtingsbestuur functioneert meer ‘op afstand’, neemt besluiten en is o.a. verantwoordelijk voor de financiën.

Buurthuis Archipel heeft een sociaal verdienmodel, opgesteld vanuit het principe van maatschappelijke participatie, het ontwikkelen van eigen ondernemerschap en het vergroten van de programmatische en financiële basis. Dit laatste wordt gedaan door het verhuren van ruimtes en het verwerven van nieuwe projecten en initiatieven.

Bewoners- en/of gebruikersoverleg [in oprichting]

Vier keer per jaar wordt er een bewonersoverleg georganiseerd. Tijdens het bewonersoverleg wordt o.a. de invulling van het buurthuis besproken en geëvalueerd. Sluit het programma nog aan op de behoeften van de Makassarpleinbuurt? Iedereen in de buurt is welkom om deel te nemen aan dit bewonersoverleg.

Wil je deelnemen of heb je ideeën over de invulling van het buurthuis? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van het eerstvolgende overleg. Het inschrijven voor de nieuwsbrief kan onderaan deze pagina.

Vragen, suggesties en opmerkingen

Dagelijkse suggesties en opmerkingen kunnen gemeld worden aan de beheerder of ingediend worden in de ideeënbus in het buurthuis. Of gebruik ons mailadres: buurthuisarchipel@gmail.com.

Openingstijden

Van maandag tot zaterdag is het gehele buurthuis open van 10:00 – 21:00.
Op zondag zijn we dicht.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het bewonersoverleg en ontwikkelingen van buurthuis Archipel, schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

Kernteam

 

Shazia Ishaq

Shazia is de drijvende kracht achter stichting M.O.I., (Maatschappelijke Ondersteuning en Integratie). Binnen het kernteam is zij voorzitter en o.a. verantwoordelijk voor de programmering in buurthuis Archipel.

contact

 

info@stichtingmoi.nl
www.stichtingmoi.nl

 

Wiek de Keijser

Stadstuinder en oprichter van verschillende buurttuinen in de Indische Buurt waaronder Oost Indisch Groen. Weet alles van groen en van klussen. Bij Archipel is hij de man van de Do-It-Yourself projecten.

contact

 

stadstuinder@gmail.com
www.stadstuinder.nl

 

Feye van Olden

Sociaal onderzoeker en -ondernemer in de Indische Buurt met BuurtProject en met onderzoeksbureau Wijkwiskunde. Binnen het kernteam actief met het 4-seizoenenfestival en communicatie.

contact

 

info@buurtproject.nl
www.buurtproject.nl

 

Elhoussaine Hmimou

Elhoussaine is als jongeren wijkcoach in de Indische buurt actief via zijn stichting StreetsmArt. Binnen het kernteam is hij o.a. actief met het opzetten van een leer-werk–traject voor jongeren.

contact

 

hoes1977@hotmail.com
www.street-smart.nl

 

Frits van den Akker

Frits is licht- en geluidstechnicus en actief bij moestuin ‘Moeder Natuur’. Binnen het kernteam is hij actief als technicus van buurthuis Archipel.

contact

 

vd_akker@dds.nl

Bestuur

 

Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende personen.

– Loes Leatemia, voorzitter
– Marga Verheije, secretaris
– Peter de Jong, penningmeester