Organisatie
Mathenesserdijk 272-B
3026 GN Rotterdam

Stichting Schiezicht | locatie Mathenesserdijk

Mathenesserdijk 272-B 3026 GN Rotterdam Nederland Nederland
Wijkonderneming en ontmoetingsplaats aan de Spangesekade en de Mathenesserdijk.

Schiezicht is een plek waar je je ding kunt doen. In Schiezicht is ruimte om je idee uit te voeren. Of je nu een buurtactiviteit wilt organiseren, een groep mensen bij elkaar wilt brengen of een workshop testen, hiervoor kun je bij Schiezicht terecht. Samen met anderen organiseren we activiteiten, kinderworkshops, groeninitiatieven, buurtbijeenkomsten en andere dingen om de buurt een nog fijnere plek te maken. Kom langs en doe mee!

Stichting Schiezicht is voortgekomen uit een bewonersinitiatief dat een groep bewoners in 2009 nam om de Spangesekade te verbeteren. Via guerilla gardening, illegaal zebrapaden schilderen, buurtactiviteiten, plantenbakken metselen hebben we met de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Havensteder beweging rond het complex Schiezicht en de omgeving gebracht. Het resultaat is nu dat veel leegstaande bedrijfsruimten en woningen zijn verkocht of verhuurd, de gemeente de Spangesekade gaat herinrichten en veel mensen bekend zijn geraakt met dit mooie stukje Tussendijken. Bovendien maakt Schiezicht nu onderdeel uit van de organisaties die bijdragen aan een mooier Delfshaven.

Mathenesserdijk 272b (winkel- en vergaderruimte) | Spangesekade 176 (kadekantine, projectruimtes)

Agenda - Terugkerende activiteiten

Activiteit
 
 
Elke
woensdag
Elke tweede en vierde donderdag van de maand eten we samen (met wie wil) en praten we elkaar bij over de buurt. Inloop...
Delfshaven