Organisatie
Gebiedsgids.nl
Rotterdam
Van Oldenbarneveltplaats 376
3012 AN Rotterdam
E-mail: 

Creatief Welzijn Senioren

Van Oldenbarneveltplaats 376 3012 AN Rotterdam Nederland Nederland
Met behulp van creatieve trajecten wordt het sociaal isolement bij ouderen doorbroken en daarmee hun welzijn verhoogd.

Ook als je ouder bent, heb je nog wensen en dromen. Waar kom jij je bed nog voor uit? 
In 2013 is stichting Creatief Welzijn Senioren gestart met het ontwikkelen van trajecten voor ouderen. Het viel ons, de oprichters van de stichting, op dat eenzaamheid bij veel ouderen een stempel drukt op hun leven. Ook bleek: er is volop aanbod aan activiteiten, maar er wordt veelal niet gevraagd aan de ouderen zélf wat zij willen. Niet iedereen houdt van bingo.

Het doel van de stichting is dan ook het sociaal isolement bij ouderen te doorbreken en daarmee hun welzijn te verhogen, met behulp van creatieve trajecten. Ouderen ontdekken in contact met anderen, hun eigen mogelijkheden en talenten. Dit leidt tot een positieve identiteit en een goede energie. Deelnemers voelen zich – ieder met hun eigen karakter – weer onderdeel van de samenleving. Zij worden gezien, gehoord en gewaardeerd.

Kijk voor meer informatie over onze trajecten op onze pagina Projecten
De stichting werkt in haar trajecten over het algemeen samen met de partijen die een rol spelen in de zorg en het welzijn van de deelnemende senioren.
Daarnaast is de stichting regelmatig betrokken bij initiatieven voor ouderen. Op onze pagina Nieuws doen wij hiervan verslag. Jaarverslag `Stichting Creatief Welzijn Senioren nu te lezen: Jaarverslag 2015 def