Activiteit
Gebiedsgids.nl
Ouderen
10.30 - 15.00 uur
Mezenhof 1
3082 ZE Rotterdam
Telefoon: 
010 244 82 40
E-mail: 

Het Geheugenpaleis | Charlois | elke donderdag |||

Mezenhof 1 3082 ZE Rotterdam Nederland Nederland
Ontmoetingssoos op donderdag voor vergeetachtige en licht dementerende ouderen, met aandacht voor mantelzorgers.

SOL helpt kwetsbare ouderen zo lang mogelijk vitaal te blijven en mee te doen in de samenleving. De ontmoetingssoos ‘Het Geheugenpaleis’ is voor vergeetachtige en licht dementerende ouderen.

Wat gebeurt er op zo’n dag? 
We starten om 10.30 met een kop koffie of thee, dit geeft de deelnemers de gelegenheid om de week met elkaar door te nemen en bij te praten. Soms komt een deelnemer liever iets later, het is afhankelijk van eigen energie en dagritme. Vervolgens gaan we aan de slag met het beweeg/muziek programma gegeven door een docent. Bewegen doen we vanuit de stoel,  soms met behulp van kleine attributen. Er worden verschillende oefeningen gedaan waardoor zowel de arm/beenspieren en nekspieren worden losgemaakt, ook besteden we aandacht aan ademhalingsoefeningen. Muziek maken en zingen is een vast onderdeel van ons programma. Muziek heeft een positieve uitwerking op het geheugen. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen en verhalen los. Soms eindigen we met een dansje voor de liefhebber. 

Na het ochtend programma lunchen wij met elkaar.
Tijdens de lunch wordt er ook aandacht besteed aan activiteiten in de wijk, omdat het leuk kan zijn om naast het bezoek aan het Geheugenpaleis ook andere activiteiten te bezoeken.

Het middagprogramma na de lunch vullen we met activiteiten waar een ieder zin in heeft. Het zouden kunnen zijn geheugentrainingsspelletjes, sjoelen, kaarten, kleuren, knutselen enz. De middag eindigt rond 15.00 uur. 

Voor ‘Het Geheugenpaleis’ heeft u geen indicatie nodig, de kosten zijn € 2,50 per dag. Indien u vervoer nodig heeft kunt u gebruiken maken van de wijkbus op eigen kosten.