Organisatie
Max Euwelaan 1
3052 MA Rotterdam

Bouman

Max Euwelaan 1 3052 MA Rotterdam Nederland Nederland

Bouman dé specialist op het gebied van verslavingszorg. Bouman is dé specialist op het gebied van verslavingszorg in de regio Rotterdam e.o., de Drechtsteden en Zuid-Hollandse Eilanden.

Zorg voor mensen met een verslaving

Bij Bouman staat voorop dat we mensen met een verslaving de beste zorg bieden, zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving. We bieden behandeling en begeleiding aan mensen met een alcohol-, drugs-, medicijn- en/of gokverslaving.

Gezonde samenleving

Bouman ziet het als zijn taak om zich in te zetten voor een gezonde samenleving. Dit doen we door innovatieve initiatieven te nemen binnen gemeenten, in wijken en buurten. Naast het behandelen van mensen met een verslaving, richt Bouman zich ook sterk op preventie en het vroeg signaleren van problematisch middelengebruik. Om dit te bereiken werkt Bouman samen met tal van (keten-) organisaties en instellingen, zoals de GGD, huisartsen, gemeenten, politie, algemene ziekenhuizen, buurtcommissies, etc.

Forensische Zorg en Reclassering

Een belangrijk onderdeel van Bouman is de Forensische Zorg en Reclassering. Forensische zorg is bedoeld voor mensen met een psychische of psychiatrische stoornis die een strafbaar feit hebben gepleegd en bij wie het risico hoog is dat zij opnieuw een strafbaar feit gaan plegen. Forensische zorg wordt meestal opgelegd door een rechter. De reclassering van Bouman is de schakel tussen justitie en zorg. De afdeling Reclassering geeft advies, verzorgt interventies, houdt toezicht en geeft begeleiding.

Bouman is onderdeel van Antes.

#gbg