Nieuws

Rotterdam

Voorzieningen

Maastunnel Rotterdam

Rotterdam Nederland Nederland
In de zomer van 2017 starten de werkzaamheden voor de grootschalige renovatie van de Maastunnel. Tijdens de werkzaamheden is één tunnelbuis beschikbaar voor het verkeer van zuid naar noord.

In de zomer van 2017 starten de werkzaamheden voor de grootschalige renovatie van de Maastunnel.

Er is altijd één buis beschikbaar voor verkeer van Zuid naar Noord

Tijdens de werkzaamheden is één tunnelbuis beschikbaar voor het verkeer van zuid naar noord. Deze buis-voor-buis afsluiting geldt twee jaar. De werkzaamheden in de autotunnel zijn in de zomer van 2019 afgerond. De fietstunnel en voetgangerstunnel worden uitsluitend in 2019 aangepakt en zijn waarschijnlijk in april 2020 gereed.

De renovatie van de Maastunnel is noodzakelijk omdat in 2011 is geconstateerd dat het beton door de jaren heen is aangetast. Daarnaast moet de tunnel in mei 2019 voldoen aan de nieuwe Wet Tunnelveiligheid.

Projectinformatie
De Maastunnel wordt in de komende tijd regelmatig in de nacht afgesloten voor het snelverkeer van noord naar zuid. Verkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk.

 

Opening tentoonstelling over de jarige Maastunnel in de Kunsthal 
zaterdag 14 januari 2017 om 17.30 uur

De Maastunnel is bijna jarig! Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van ‘ONZE TUNNEL’ presenteert de Kunsthal in samenwerking met de gemeente Rotterdam een tentoonstelling over dit geliefde Rotterdamse Rijksmonument.

Aan de hand van films, foto’s en verhalen komen de geschiedenis en de toekomst van de tunnel tot leven. Tijdens deze opening zal het eerste exemplaar van het boek ‘De tunnel onderdoor’ van Henk van der Maas worden overhandigd aan wethouder Pex Langenberg en start de campagne.

De opening vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 om 17.30 uur in de Kunsthal. De tentoonstelling duurt tot en met 22 april.
Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op www.kunsthal.nl

#maastunnel2017

 

Voorziening

Voorziening
 
 
De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met...
Nieuws
 
 
Dit jaar start de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel. Deze is noodzakelijk om...