Organisatie
Botersloot 175
3011 HE Rotterdam
Telefoon: 
010 - 444 55 55
E-mail: 

SOR | Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam

Botersloot 175 3011 HE Rotterdam Nederland Nederland
Woningcorporatie SOR biedt mensen vanaf 50 jaar betaalbare huurwoningen met service, gemak en ontmoeting in stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard.

Openingstijden klantcontactcentrum en woonwinkel: maandag t/m donderdag van 8.30 uur t/m 17.00 uur.

==//== 

Al sinds 1986 zet woningcorporatie SOR zich in voor comfortabel wonen. Daarbij richt SOR zich op levensgenieters vanaf 55 jaar in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard. Circa 8.000 huurappartementen voor senioren, verzorgingsplaatsen en bedrijfsruimten zijn verspreid over 65 gebouwen in Rotterdam, Spijkenisse, Oud-Beijerland, Brielle, Westvoorne en Krimpen aan den IJssel. Het beleid is erop gericht een kwalitatief hoogwaardig en gevarieerd aanbod van huurwoningen in diverse prijsklassen te realiseren.

SOR als beheerder
Service levert SOR vaak met eigen personeel. Er wordt echter ook samengwerkt met (welzijns)organisaties die de service of zorg bieden. Daarnaast organiseert SOR aanvullende woon-, welzijns- en zorgdiensten in samenwerking met professionele partijen.

SOR als bouwer
Om het woningaanbod nog beter aan te laten sluiten op de woonwensen van senioren, is SOR hard bezig hetwoningbezit uit te breiden en te vernieuwen. De komende jaren worden veel nieuwe seniorenwoningen gebouwd op nieuwe locaties zoals in de Hoeksche Waard. Nieuwbouw of renovatie gebeuren ook voor bestaande gebouwen, omdat de woningen te klein zijn of niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd.

SOR als partner in zorg en huisvesting 
Zelfstandigheid van de bewoners is het uitgangspunt. De mogelijkheid om gebruik te maken van aanvullende service en zorg helpt om die zelfstandigheid zo lang mogelijk vast te houden. Daarom biedt SOR in bijna al haar gebouwen aanvullende diensten en zorg. Vaak gebeurt dit in samenwerking met een zorginstelling. SOR verhuurt gebouwen ook direct aan zorgaanbieders met een totale omvang van 2000 intramurale plaatsen. De laatste jaren realiseert SOR ook diverse kleinschalige woonvormen voor ouderen met psychogeriatrische problematiek.