Organisatie
Oostzeedijk 60
3063 BE Rotterdam
Telefoon: 
010 - 413 08 77
E-mail: 

UVV | Unie van Vrijwilligers Rotterdam

Oostzeedijk 60 3063 BE Rotterdam Nederland Nederland
Merkt u dat uw wereld kleiner wordt? Of kunt u hulp gebruiken bij klusjes, boodschappen of het huishouden? Dan kan een vrijwilliger van UVV een steuntje in de rug bieden.

UVV zet vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen die door ouderdom, ziekte of een beperking gebonden zijn aan huis. UVV zorgt voor het werven, selecteren, begeleiden en waarderen van deze vrijwilligers. Merkt u dat uw wereld kleiner wordt? Of kunt u hulp gebruiken bij klusjes, boodschappen of het huishouden? Dan kan een vrijwilliger van UVV een steuntje in de rug bieden. U kunt gebruik maken van één of meerdere van onze gratis diensten:
• Klussendienst 
• Digimaatje | Bezoekmaatje 
• Boodschappenservice
• Ziekenhuisbegeleiding
• Vriendschappelijk Contact (een praatje maken, samen wandelen, een spelletje spelen, leren omgaan met een iPad of de wijk leren kennen. 

UVV heeft een rijke geschiedenis. In 1939 werd het Korps Vrouwelijke Vrijwilligers (KVV) opgericht. Een Amsterdams initiatief dat in veel plaatsen in Nederland werd overgenomen. Deze georganiseerde vrouwenhulp ontstond uit solidariteit met de mannen die in dienst van het vaderland waren opgeroepen. Ook was het een middel om actief deel te nemen aan de mannenmaatschappij. Op 9 mei 1945 ging de afdeling Rotterdam officieel van start als Unie van Vrouwelijke Vrijwilligers. Met projecten zoals Tafeltje-Dekje, waarbij een vrijwilliger op de fiets maaltijden rondbracht in de stad. Met de toename van het aantal mannelijke vrijwilligers, is in 1977 de naam gewijzigd in Unie Van Vrijwilligers Rotterdam. 

Netwerk

Netwerk
 
 
Organisaties waar u terecht kunt voor klussen in huis.
Netwerk
 
 
Organisaties waar u terecht kunt voor klussen in en om het huis.
Netwerk
 
 
Organisaties waar u terecht kunt voor klussen in en om het huis.
Netwerk
 
 
Organisaties waar u terecht kunt voor klussen in huis in Prins Alexander.
Netwerk
 
 
Zoekt u een maatje of wilt u maatje worden? In Charlois zijn diverse organisaties actief met één of meerdere...
Netwerk
 
 
Zoekt u een maatje of wilt u maatje worden? Op deze pagina een overzicht van organisaties met één of meerdere...
Netwerk
 
 
Zoekt u een maatje of wilt u maatje worden? In Prins Alexander zijn diverse organisaties actief met één of meerdere...