Netwerk

Talentweb Groningen

Nederland Nederland
Tachtig professionals met elk een inspirerend netwerk. Samen fungeren we als een verbinding tussen ondernemend en studerend Groningen.

De naam zegt het al: TalentWeb Groningen. Een groep personen die zich onderscheiden door oplossingen te zien in plaats van grenzen. Specialisten binnen zeer uiteenlopende vakgebieden die opvallen door constante kennisdeling; het graag willen overbrengen van hun passies om bedrijven, elkaar en de stad Groningen te helpen.  Zij leggen de lat hoog als het gaat om talentbehoud voor de stad; het toegankelijk maken van werken en wonen in Groningen na het afronden van een studie. 

Tachtig professionals met elk een inspirerend netwerk. Samen fungeren we als een verbinding tussen ondernemend en studerend Groningen. We werken aan eigen opgezette projecten, organiseren inspirerende evenementen en werken hierbij samen met het bedrijfsleven en de akkoordpartners van de stad (Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en het UMCG).

Groningen is ons ‘pronkjuwail’, onze noordelijke trots. De plek die alles in huis heeft om City of Talent te zijn. Groningen is de plek die ons samen bindt, waarvoor wij ons in willen zetten om hem nog interessanter en toegankelijker te maken.

Een stukje historie… Hoe het ooit begon

In 2010 heeft het akkoord van Groningen de meest talentvolle jongeren voor de stad geselecteerd. Samen vormden zij de ‘Groningen Talent Group’. In begin 2015 heeft er een verandering in visie plaatsgevonden naar denk- én doe- tank, vergezeld met de nieuwe naam TalentWeb Groningen. Sinds juni 2017 is TalentWeb bovendien officieel een stichting. Hiermee hebben wij een professionaliseringsslag gemaakt en kunnen wij onze activiteiten breder opzetten en ons netwerk uitbreiden, gezien vanuit onze missie en visie.

Om de groep dynamisch en enthousiast te houden worden er ieder jaar nieuwe talenten voorgedragen door de akkoordpartners en via een selectieprocedure die de kwaliteit waarborgt, vindt elk jaar nieuwe instroom plaats. Hierbij is er sprake van een natuurlijk verloop, waarbij jaarlijks veertig van de tachtig leden TalentWeb Groningen verlaten om het stokje over te dragen aan veertig nieuwe talenten.

Het thuishonk van TWG is te vinden in het hart van de stad Groningen. Aan het Martinikerhof  11 hebben we een pop-up locatie gerealiseerd om activiteiten te kunnen organiseren en flex-werkplekken aan te bieden. De locatie fungeert bovendien als etalage voor bedrijven of creatieve initiatieven, zoals bijvoorbeeld proeftuin Plukn uit Zuidhorn.