Project

Buurtmaatschappelijk werk

Nederland Nederland
Inwoners die tegen problemen aanlopen in het dagelijks leven, kunnen terecht bij het Buurtmaatschappelijk werk van Welstad. Gratis en direct toegankelijk voor alle inwoners.

Doel 
Bevorderen zelfredzaamheid en deelname aan de samenleving

Aanpak 
Wie problemen heeft en er zelf even niet uitkomt, kan in eigen wijk/dorp terecht bij de  buurtmaatschappelijk werkers. Daar zitten mensen die zijn opgeleid om goed te luisteren en te helpen bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen. Vaak is het heel verhelderend even met een buitenstaander over uw moeilijkheden te praten. Dit kan over gewone dingen gaan, maar ook over heel persoonlijke zaken die u alleen zeer vertrouwelijk kwijt wilt. De buurtmaatschappelijk werker is dus helper, adviseur en wegwijzer. Deze individuele hulp kan bestaan uit een eenmalig advies, een langer durend ondersteuningstraject en/of toeleiding naar algemene voorzieningen of activiteiten.

Uitvoerende organisatie 
Het buurtmaatschappelijk werk van de stichting Welstad heeft in diverse wijken spreekuren waar u zo binnen kunt lopen. Klik hier voor de spreekuren per locatie.  U kunt ook telefonisch (0599 – 635999 ) of per mail (info@welstad.nl) contact opnemen. Zo nodig komt de maatschappelijk werker bij u thuis. De gesprekken zijn vertrouwelijk, met respect voor uw privacy. Een verwijsbrief is niet nodig, de hulpverlening is gratis. Meer informatie op de website www.welstad.nl.

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk-...
Stadskanaal