Project

Sociaal netwerk, in kaart brengen en (beter) benutten

Nederland Nederland
Voor kwetsbare mensen en mensen met een ziekte of beperking is het opbouwen van een sociaal netwerk niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend,

terwijl juist dan het belangrijk is dat je een beroep kunt doen op mensen om je heen. De medewerkers van de stichting Welstad bieden hierbij ondersteuning en begeleiding.

Doelgroep 
(Over)belaste mantelzorgers en de mensen voor wie zij zorgen.

Doel 
Het verkrijgen van inzicht in de kracht van het informele netwerk van een zorgvrager en in de risico’s van (over)belasting van de mantelzorgers binnen dat netwerk en het geven van advies om hun krachtbronnen beter aan te boren.

Aanpak 
Samen met de mantelzorger en/of verzorgde wordt het zorgnetwerk in kaart gebracht en wordt besproken welke functie het heeft. Het geeft inzicht wanneer je op papier uittekent welke mensen de cliënt ‘kent’ en waar hij of zij een beroep op kan doen. De scan kan in één keer in een uur uitgevoerd worden.

Uitvoerende organisatie 
Stichting Welstad/Steunpunt Mantelzorg. Via de website www.mantelzorgpoort.nl  kan een contactformulier worden ingevuld. Ook is te zien waar en wanneer er inloopspreekuren in de buurt zijn waar een afspraak voor een sociaal netwerkscan gemaakt kan worden. Bellen kan ook tel. 0599 635 999.

Organisatie

Organisatie
 
 
Bij het Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp kunt terecht voor informatie over uiteenlopende zaken.
Musselkanaal