Project

Buurtbus

Nederland Nederland
Iedereen kan gebruik maken van deze extra routes van het openbaar vervoer.

Doel 
Bereikbaarheid vergroten door het bieden van openbaar vervoer. 

Aanpak 
De Buurtbus is een kleinere bus (maximaal 8 passagiers) die volgens een vaste route en dienstregeling rijdt. De Buurtbus is een vorm van openbaar vervoer en wordt gereden door een team van vrijwilligers. Bewoners kunnen gemakkelijk naar verschillende bestemmingen in de gemeenten reizen, zoals het winkelcentrum of een bezoek brengen aan familie of vrienden. Naast de vaste haltes kan er ook langs de route flexibel ingestapt worden. Door langs de route te gaan staan en de hand op te steken, kan men de bus aanhouden, instappen en uitstappen op de plaats van bestemming. Reist u met buggy, rollator of zware tas? De chauffeur helpt u graag bij het in- en uitstappen.

Er rijdt een Buurtbus Westerwolde (lijn 512) tussen Sellingen en het busstation in Stadskanaal en een Buurtbus Oostermoer (lijn 505) tussen Gieten – en het busstation in Stadskanaal.

Uitvoerende organisaties 
De dienstregeling van de buurtbus Westerwolde is te vinden op de website http://www.buurtbus-westerwolde.nl/. Het secretariaat is bereikbaar via de mail (secretariaat@buurtbus-westerwolde.nl) en telefoon 0599 323 470. 
Van de buurtbus Oostermoer staat deze op de website http://www.buurtbusoostermoer.nl/index.php. Het secretariaat is telefonisch bereikbaar via 0599 353 522.

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Buurtbusvereniging "Oostermoer" is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het vervoer van mensen in de...
Gieterveen
Organisatie
 
 
De Buurtbus is een vorm van openbaar vervoer en wordt gereden door een team van vrijwilligers.
Mussel