Project

Telefoon: 
0599 655 001

Vrijwilligerscollege

Nederland Nederland
Binnen Vrijwilligerscolleges leren vrijwilligers van elkaar. Wie als trainer/coach aan de slag zou willen gaan of als vrijwilliger graag iets bij wil leren, kan rechtstreeks contact opnemen.

Vrijwilligerscollege is bedoeld voor vrijwilligers die graag iets willen leren om hun vrijwilligerswerk nóg beter te kunnen doen en mensen die beschikken over bepaalde kennis of vaardigheden en deze graag vrijwillig inzetten als trainer of coach.

Doel 
Vrijwilligers leren van elkaar.

Aanpak 
Vrijwilligers beschikken over een schat aan kennis, vaardigheden en talenten. Het vrijwilligerscollege maakt gebruik van kennis en talenten die mensen vrijwillig als trainer of begeleider willen inzetten. Vrijwilligers en hun organisaties kunnen daarvan profiteren. Binnen Vrijwilligerscolleges leren vrijwilligers van elkaar. Een student geeft les over het gebruik van Facebook, een vrijwilliger van de kantine geeft een cursus barbeheer, een gepensioneerde verzorgende geeft een training rolstoel rijden en een medewerker van een administratiekantoor ondersteunt een penningmeester-in-de-dop. Heeft u ergens veel verstand van en lijkt het u leuk om die kennis over te dragen zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen? Heeft u jarenlange (werk)ervaring die u graag wilt delen en wilt u zich vrijwillig inzetten als trainer of coach? Dan is het Vrijwilligerscollege op zoek naar u! Er worden geen doorgewinterde docenten gevraagd. Wel mensen die hun kennis, ervaring en deskundigheid willen delen met anderen.

Uitvoerende organisatie 
Welstad: Voor meer informatie www.vrijwilligerscollege-stadskanaal.nl. Bellen kan ook naar telefoon 0599 655 001.