Project
Gebiedsgids.nl
Jeugd-en-jongeren

Ondersteuning jonge mantelzorgers

Nederland Nederland
In huishoudens met een langdurig zieke is het onvermijdelijk dat de inwonende kinderen en jongeren (5 tot 23 jaar) daarbij betrokken zijn.

Kenmerkend voor deze doelgroep is dat deze jongeren (mee)zorgen voor een naaste en/of zich zorgen maken over een naaste en/of zelf (soms) aandacht en/of zorg tekort komen. Als jongeren langere tijd mantelzorg verlenen, kan dat verschillende negatieve gevolgen hebben: 
- opgroei- en opvoedproblemen door te veel verantwoordelijkheid en te weinig tijd voor de eigen ontwikkeling; 
- lichamelijke en emotionele klachten zoals stress en vermoeidheid; belemmering in hun opleiding en/of sociale contacten; 
- meer behoefte aan zorg: jonge mantelzorgers doen op latere leeftijd vaker een beroep op de (geestelijke) gezondheidszorg dan andere jongeren. 
De stichting Welstad biedt gratis ondersteuning aan jonge mantelzorgers.

Toegankelijkheid 
Ouders/verzorgers, kinderen/jongeren kunnen rechtstreeks bij Welstad. Ook professionals kunnen na overleg met ouder/jongere de aanmelding regelen. Na aanmelding neemt de medewerker van de stichting Welstad contact op met de jonge mantelzorg/de ouders.

Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van de stichting Welstad: stuur een e-mail naar mantelzorg@welstad.nl of gebruik het contactformulier op de website www.mantelzorgpoort.nl. Bellen kan ook: telefonisch 0599 635 999.

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij zijn er voor alle inwoners van Stadskanaal en omgeving. Samen met een heel team aan vrijwilligers werken we wijk-...
Stadskanaal
Organisatie
 
 
Bij het Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp kunt terecht voor informatie over uiteenlopende zaken.
Musselkanaal