Organisatie
Aelbrechtskolk 12
3024 RE Rotterdam
Telefoon: 
010 477 11 89

De Pelgrim

Aelbrechtskolk 12 3024 RE Rotterdam Nederland Nederland
Stadsbrouwerij de Pelgrim is gevestigd naast de Pelgrimvaderskerk in één van de stukjes van Rotterdam dat niet is gebombardeerd.

Rotterdam telde in de Middeleeuwen 48 bierbrouwerijen binnen haar stadsmuren. Na de tweede wereldoorlog slechts twee. Heineken op de Noord-oever en Oranjeboom op de Zuid-oever van Rotterdam. Ook deze twee brouwerijen verdwenen uit de stad. In de jaren 70 verhuisde Heineken naar Zoeterwoude en Oranjeboom naar Breda.

Bierliefhebber Harry van de Wiel, destijds eigenaar van Bierlokaal Locus Publicus, Bierlokaal Cambrinus, het Doelencafé-Restaurant en diverse bierwinkels heeft met de oprichting van de Stadsbrouwerij de Pelgrim in 1996 een einde aan dit brouwerijloze tijdperk gemaakt.

De Nederlandse bierliefhebber geniet inmiddels al jaren van het ambachtelijk gebrouwen Pelgrimbier. Het heeft de bijnaam "Vloeibaar goud uit Rotterdam" gekregen vanwege het zuivere Rotterdamse water.

De Pelgrim heeft een rijke geschiedenis van verschillende brouwers gekend o.a. de toppers uit de brouwwereld: Ard Jansen, Sander Maassen en Wouter Heuvelman. Deze brouwers hebben meegewerkt aan het verbeteren van het karakter van ons bier.