Voorziening
van der Duyn van Maasdamweg 216 216
9602VT Hoogezand

Pastorie Vredekerk

van der Duyn van Maasdamweg 216 216 9602VT Hoogezand Nederland Nederland

De “Vredekerk” is het Wijkontmoetingscentrum in de wijk Gorecht-West te Hoogezand.
Het hoofddoel van de “Vredekerk”, is het zijn van een laag drempelige ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners ongeacht de culturele achtergrond. Deze multiculturele en wijk geörienteerde insteek betekend dat wij er niet op gericht zijn om een onderkomen te bieden voor feesten etc. maar op een laag drempelige niveau toegang willen bieden aan sociaal geörienteerde organisaties en instellingen.

In de “Vredekerk” werken vele organisaties samen om een ieder in de wijk, die daar behoefte aan heeft, te ondersteunen in zijn of haar dagelijkse sociaal leven. Dit kan zijn door het aanbieden van een dagbesteding, het in contact brengen met (hulp) organisaties, of het bieden van een reïntegratie plek. Maar ook door een kopje koffie te kunnen komen drinken of te kunnen lunchen en zo andere mensen te leren kennen.

Om dit alles te kunnen realiseren, werken wij te samen met bijvoorbeeld Baanvak, Lefier, Lentis, BWR, "Samen aan Tafel", de Voedselbank, de Bewonerscommissie, Fier4Grûn en het Noorderpoort College. Ook bieden we onderdak aan activiteiten die er op gericht zijn om de wijk te ondersteunen of in beweging te krijgen. Of activiteiten die betrekking hebben met de wijkvernieuwing die nu in volle gang is in Gorecht-West.

Maaltijden afhalen.

Stichting 'Samen aan Tafel', de Voedselbank, WerkPro (Horeca & Catering Hoogezand) en gemeente Midden-Groningen slaan samen de handen ineen tijdens deze Coronacrisis

Inwoners kunnen vanaf 9 april a.s. maaltijden afhalen in de Vredekerk

Veel inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen niet meer naar wijkcentra of andere gelegenheden waar gekookt wordt. Tevens ligt eenzaamheid op de loer. Daarom is het initiatief ontstaan om ook in deze tijd weer een plek in te richten waar mensen terecht kunnen voor een warme maaltijd tijdens de Corona-crisis en waar een klein aantal deelnemers van WerkPro dit project gaan draaien om zo even zinvol uit huis te kunnen zijn. Samen met de gemeente Midden-Groningen, Werkpro, Samen aan Tafel en de Voedselbank gaat ons Project Horeca-Catering (lokatie Vredekerk) daarom iedere dinsdag en donderdag afhaalmaaltijden verzorgen. Het gaat hierbij dus enkel om afhaalmaaltijden. In de Vredekerk zelf kan NIET worden gegeten. Omdat dit enige voorbereiding vraagt beginnen we hiermee vanaf donderdag 9 april.

Bewoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf die datum een warme maaltijd met toetje bestellen voor € 6,50 per maaltijd.
Dit kan middels een mailtje naar: cateringhoogezand@werkpro.nl (maandag en/of woensdag vóór 12.00 uur).
Of door te bellen met ons op telefoonnummer 0598-326237 (maandag en/of woensdag tussen 12.00-14.00 uur).
U ontvangt van ons dan het tijdstip waarop u de volgende dag de maaltijd(en) kan afhalen (dinsdag en/of donderdag). Hiermee proberen wij een samenloop van mensen te voorkomen.
Geef per keer het volgende aan ons door:
- Uw naam
- Het aantal maaltijden
- Uw telefoonnummer of email adres (om uw afhaaltijdstip door te kunnen geven)

Klanten van de Voedselbank ontvangen een voucher in hun pakket waarmee ze deze maaltijd tegen een gereduceerd tarief kunnen afhalen. De gemeente Midden-Groningen financiert een deel, zodat veel inwoners toch een warme maaltijd kunnen krijgen.
De vaste klanten van 'Samen aan Tafel' kunnen ook één keer per week, tegen de voor hun gebruikelijke kosten, een maaltijd komen afhalen. De andere dag betalen ze het normale tarief per maaltijd.

In verband met de (logisch) strenge eisen van het RIVM en de overheid, is het noodzakelijk om dit goed te g