Voorziening
Schiedamseweg 227
3026 AN Rotterdam

Nicolaas School

Schiedamseweg 227 3026 AN Rotterdam Nederland Nederland

Wij willen u graag vertellen wat wij belangrijk vinden in het onderwijs en op welke manier wij ons onderwijs vormgeven op de Nicolaasschool. De items onder het uitschuifmenu geven u specifieke informatie over een aantal onderwerpen, te weten het beleid, de onderwijsinhoudelijke vernieuwingen, het schoolplan, de kwaliteitsonderzoeken van de Inspectie en de uitstroomgegevens.

Natuurlijk is een school in eerste instantie de plaats waar kinderen zich ontwikkelen en veel kunnen leren. Wij beschikken over de nieuwste methodes en leermaterialen. De leerresultaten van de kinderen worden regelmatig door een onafhankelijk bureau (CITO) getoetst. We boeken al jarenlang prima resultaten  en scoren  rond het Rotterdams gemiddelde.

Daarnaast willen wij  dat onze school  ook een plek is waar kinderen graag heengaan. Zij moeten zich veilig, gewaardeerd en bijzonder voelen. We bieden ouders en kinderen een plaats om elkaar te ontmoeten en in goede harmonie samen te leven, samen te leren en,  in het geval van de kinderen, natuurlijk ook samen te spelen! 

Wij besteden veel aandacht aan een goede onderlinge sfeer en hebben een gedragsprotocol ontwikkeld om deze samen met u en de kinderen te bewerkstelligen. 
Door het jaar heen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waarover u op  deze website en in de schoolgids meer kunt lezen. Ook na schooltijd is er in het kader van Brede School-activiteiten nog van alles voor de kinderen te doen. 

Kortom, uw kind is bij ons in goede handen!