Voorziening
Burgemeester Meineszplein 19
3022 XB Rotterdam

Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie

Burgemeester Meineszplein 19 3022 XB Rotterdam Nederland Nederland

Het doel van dit project is (kansarme) jongeren uit Rotterdam aan het werk te krijgen. Koffie is het middel wat hierbij wordt ingezet.

Meer informatie: heiligerotterdamseboontjes.nl

Altijd gebrand op een goed gevoel
De groene koffiebonen die Heilige Rotterdamse Boontjes gebruikt voor haar koffie behoren tot de speciality coffee. Dit is koffie van de Arabica plant die een score behaalt tussen de 80 en 100% op een coffee cupping; een test om te bepalen hoe goed de koffie is.
Naast hoogwaardig is deze koffie eerlijk. Heilige Rotterdamse Boontjes koopt louter in bij koffiehandelaren die bijdragen aan een beter leven voor de koffieboer en de natuur.
De koffie die Heilige Rotterdamse Boontjes gebruikt is één koffiesoort van één boerderij.
Dit heet Single origine koffie.
In het Rotterdamse worden deze groene koffiebonen met zorg geselecteerd en gebrand door onze koffiebranders.
Maar er is meer aan Heilige Rotterdamse Boontjes dan een verse, eerlijke en duurzame koffie; namelijk een eigen keurmerk: de Verbonden Rotterdammer. Door het drinken van Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie draag je bij aan kansen voor kwetsbare Rotterdamse jongeren. Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie biedt in samenwerking met re-integratiebedrijf Pitch 010 deze jongeren een leerwerktraject binnen haar bedrijf aan en leidt hen op tot koffiebrander, barista en distributeur. Maar het allerbelangrijkste wat wij hen bij brengen is werkethiek. Na dit 50 weken durend leerwerktraject zijn zij in het bezit van de nodige kennis en werkervaring die hen in staat stelt aan te sluiten op de Rotterdamse arbeidsmarkt.
Voor meer informatie over pitch10

Dit alles maakt Heilige Rotterdamse Boontjes tot een echt Rotterdams product. Duurzaam en eerlijk vanaf de koffieproductie op de koffieboerderij tot aan de productie, verpakking en distributie in de straten van Rotterdam.
Het mooiste aan dit alles is dat het de koffiedrinker geen cent meer kost. Op koffie zit een winstpercentage. Dit winstpercentage gebruiken wij bij Heilige Rotterdamse Boontjes om kansen te creëren voor onze Rotterdamse jongeren. Hiermee geven wij het hart terug aan Rotterdam; het hart van de Verbonden Rotterdammer.

Word een Verbonden Rotterdammer!
We zeiden het al: het enige wat je hoeft te doen om een Verbonden Rotterdammer te worden is onze koffie drinken. Met een club van Rotterdamse koffie-enthousiastelingen zorgen wij dat deze koffie goed is; heel goed zelfs. Misschien zelfs wel het beste kopje koffie dat je ooit hebt gedronken. Je bent van harte welkom op onze eerste locatie in aan het burgemeester Meineszplein nummer 19 te Rotterdam. Ieder kopje slow coffee, espresso of cappuccino is een genot om te drinken maar ook een kans voor Rotterdamse jongeren. Wij leggen graag het een en ander uit over de koffie die je drinkt, waar het vandaan komt en hoe wij het gebrand hebben. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw ultieme koffie-ervaring.

Vind je onze koffie net zo lekker als wij: verbind je aan Rotterdam en neem een koffieabonnement. Hierbij krijg je iedere twee weken een zak van 250 gram Heilige Rotterdamse Boontjes in je brievenbus.
Wij willen je boontjes voor je malen, dit doen met liefde en dit kost je niets extra. Toch adviseren we je zelf een bonenmaler te kopen. Koffie is namelijk het best als het vers gemalen is.