Organisatie

E-mail: 

Bewonersplatform Het Nieuwe Westen

Nederland Nederland
Bewonersplatform Het Nieuwe Westen wil een online medium zijn om informatie uit de wijk en voor de wijk te delen om de sociale samenhang te bevorderen. Het platform wil vooral actueel zijn.

Het platform zal middels een netwerk van betrokken vrijwilligers uit de wijk en wijkpartners functioneren.

Nieuws, notities, oproepen, evenementen en foto’s kunnen door betrokkenen worden aangeleverd via het e-mailadres, waarna ze door de redactie gepost zullen worden. Ook de redactiegroep zal initiatief nemen in het verzamelen van verschillende thema’s die onder de aandacht gebracht moeten worden. Er is ruimte voor feedback, om ook de bewoners van de wijk een stem op dit platform te geven. De redactie zal ook zeker oog hebben voor ethiek en respect voor diversiteit binnen de wijk en zal daarom niet alles wat aangeleverd wordt kunnen publiceren.

[dit initiatief is ontstaan in 2013 toen vanwege het wegvallen van de bewonersorganisatie en haar activiteiten er helaas een leegte in de wijk-informatie viel, zoals we deze gewend waren te ontvangen. Voorheen dienden de buurtwinkel, de wijkkrant en kenmerkende initiatieven, zoals ‘bewoners-bezoeken-bewoners’, diverse straatactiviteiten en informatiebijeenkomsten een goede basis voor de informatievoorziening richting bewoners in de wijk]