Voorziening

Dignis | Blauwbörgje | Groningen

Zonnelaan 8 9742 BL Groningen Nederland Nederland
In ’t Blauwbörgje wonen mensen die veel verzorging, verpleging en behandeling nodig hebben. Hier is het goed wonen in een prettige omgeving.

In ’t Blauwbörgje zijn 12 woningen voor acht bewoners en één woning voor elf. Iedereen heeft een zitslaapkamer met een eigen toilet. De huiskamer is de centrale ontmoetingsplek in iedere woning.

In het verpleeghuis is veel aandacht voor een prettige leefomgeving. Het is gebouw is ruim opgezet en in frisse tinten geverfd. De tuin is speciaal ingericht voor de mensen die hier wonen met veel bloeiende planten en groenten. Binnenshuis maken we gebruik van nieuwe technische ontwikkelingen om de veiligheid te vergroten. Deze en andere hulpmiddelen worden getest in het ‘Living Lab’.

In ‘t Blauwbörgje wonen mensen met:

  • een vorm van dementie
  • een vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel
  • een psychiatrische ziekte.

Mensen die elders niet zo goed een plek vinden, kunnen bij ons terecht. Er zijn ook plaatsen voor tijdelijke opname en enkele voor bewoning door (echt)paren.

Een woning voor jongere mensen

De Morgenster is de woning op de begane grond waar jongere mensen met dementie wonen en zij die gewend zijn aan een specifieke leefstijl. Door de ziekte dementie kunnen ze niet meer zelfstandig wonen. Hier kunnen ze leven zoals zij dat graag willen. Er is veel ruimte voor privacy. In de notitie ‘De Morgenster‘ vindt u informatie over deze vorm van wonen.

Organisatie

Organisatie
 
 
Dignis biedt tijdelijke en langdurige zorg, behandeling en begeleiding aan mensen die dat nodig hebben. We doen dat bij...
Groningen-zuidwest