Project

Lotgenotencontact Mantelzorg

Nederland Nederland
Inwoners/mantelzorgers die op zoek zijn naar begrip, tips en gezelschap van mensen die in vergelijkbare zorg en gezondheidsomstandigheden verkeren, kunnen zich rechtstreeks aanmelden.

Doel 
Emotionele ondersteuning en delen ervaringsdeskundigheid

Aanpak 
Voor de meeste mantelzorgers betekent het praten met lotgenoten: het uitwisselen van ervaringen die anderen in de omgeving niet hebben. Niet alleen worden praktische tips uitgewisseld die de mantelzorger in staat stellen beter om te kunnen gaan met hun naaste, maar ook emoties worden gedeeld. Men vindt erkenning en herkenning, begrip, saamhorigheid en bemoediging. Men kan zijn of haar verhaal kwijt en dat lucht op. Om het leggen van nieuwe contacten wat gemakkelijker te maken, worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Uitvoerende organisatie 
Voor informatie over gratis lotgenotencontacten mantelzorg, rouwverwerking, dementie, Parkinsoncafé en autisme kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van de stichting Welstad: stuur een e-mail naar mantelzorg@welstad.nl  of gebruik het contactformulier op de website www.mantelzorgpoort.nl. Bellen kan ook: telefonisch 0599 635 999.

 

Organisatie

Organisatie
 
 
Bij het Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp kunt terecht voor informatie over uiteenlopende zaken.
Musselkanaal