Project

Informatief huisbezoek

Nederland Nederland
Mantelzorgers en ouderen (inwoners van 55 jaar en ouder) kunnen direct zelf een afspraak maken voor het gratis huisbezoek.

Doel 
Informatie en advies voor ouderen en mantelzorgers.

Aanpak

Mantelzorgvoorlichting: Als mantelzorger kun je tegen vragen aanlopen zoals: Hoe kan ik omgaan met veranderingen door ziekte of ouderdom? Hoe combineer ik mantelzorg met mijn werk, studie of vrije tijd? Waar kan ik informatie krijgen over regel- en zorgtaken? Een mantelzorgvoorlichter is een speciaal opgeleide vrijwilliger, die een huisbezoek kan brengen. Zij luisteren naar de zorgsituatie. Dan kunnen zij ondersteuning bieden bij het kiezen voor een vorm van hulp of ondersteuning die het beste bij de situatie past. Zij zetten zich vrijwillig in omdat ze vaak uit persoonlijke ervaring weten wat het betekent om langdurig te zorgen voor een dierbare. Zij zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden. Zij werken samen met beroepskrachten van het algemeen maatschappelijk werk, de Steunstee, ouderenadvies en het steunpunt mantelzorg.

Seniorenvoorlichting: Als oudere kun je tegen vragen aanlopen over bijvoorbeeld aanpassing van de woning, vervoersmogelijkheden, financiële regelingen, de woon- en leefomgeving of de deelname aan activiteiten. Een seniorenvoorlichter is een speciaal opgeleide vrijwilliger, die een huisbezoek kan brengen. Zij luisteren naar de zorgsituatie. Dan kunnen zij informatie die het beste bij de situatie past. Ze kennen de weg naar belangrijke hulp- en dienstverlenende instanties en helpen u graag aan het juiste adres. Wie 75 wordt, krijgt automatisch een brief toegestuurd waarin het gratis huisbezoek door een seniorenvoorlichter wordt aangeboden.

Uitvoerende organisatie 
Mantelzorgvoorlichting: Stichting Welstad, Catharina Vens: Tel. 0599 – 63 59 99 of E-mail: cvens@welstad.nl. Zie ook www.mantelzorgpoort.nl 
Seniorenvoorlichting: Stichting Welstad is tijdens werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur op (0599) 652 053. Mailen kan ook: info@welstad.nl 

 

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
Bureau Seniorenvoorlichting is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Stadskanaal van 55 jaar en ouder.
Stadskanaal
Organisatie
 
 
Bij het Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp kunt terecht voor informatie over uiteenlopende zaken.
Musselkanaal