Project

Vriendschappelijk huisbezoek

Nederland Nederland
Er kan voor of door de hulpvrager en/of mantelzorger direct een afspraak worden gemaakt. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. De dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die nu eenmaal niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden.

Doel 
Van aandacht knapt elk mens op. Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Daarom is er Vriendschappelijk Huisbezoek. Vrijwilligers die  goed kunnen luisteren komen op huisbezoek. Voor een kopje koffie en een praatje, of gewoon een luisterend oor.

Aanpak 
Vrijwilligers die het leuk vinden om op basis van gelijkwaardigheid met iemand op te trekken en diegene bijvoorbeeld elke 14 dagen een bezoekje te brengen van ongeveer 2 uur, worden  gekoppeld aan een deelnemer met wie ze in elk geval enkele hobby’s of interesses delen. Het Vriendschappelijk Huisbezoek kan duren van een paar maanden tot een paar jaar, afhankelijk van de behoefte.

Uitvoerende organisatie 
Humanitas. Contact Coby Bosscher. E-mail: cobybosscher@hotmail.com. Telefoonnummer: 06 30 54 42 18.

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
Wij helpen mensen die het even niet alleen redden.
Ter-apel