Voorziening
Luchthavenweg 10-A
1786 PP Den Helder
Telefoon: 
0223-635666
E-mail: 
https://www.linkedin.com/grp/home?gid=4313683

Den Helder Airport

Luchthavenweg 10-A 1786 PP Den Helder Nederland Nederland

Den Helder Airport heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de grootste offshorehelihavens van Noordwest-Europa. Dagelijks vervoeren helikopters offshorewerkers naar en van booreilanden en olie- en gasproductieplatformen op het Nederlands Continentaal Plat. Dit dankzij haar ideale ligging ten opzichte van de primaire olie- en gasvelden die centraal en in zuidelijke delen van de Noordzee zijn gelegen.

Hoofdstad van de Noordzee

Door de jaren heen is het aantal vliegbewegingen gestegen naar ruim 22.000 per jaar.
De laatste jaren passeren gemiddeld 140.000 passagiers per jaar de balies van Den Helder Airport. Dit betreft met name mensen die op de platformen in de Nederlandse sector van de Noordzee werken.
Op Den Helder Airport zijn dertig bedrijven gevestigd, waaronder 4 helikoptermaatschappijen. Deze bedrijven bieden gezamenlijk 500 directe arbeidsplaatsen. Den Helder Airport is een belangrijke economische motor voor de regio en biedt indirect werkgelegenheid voor offshore gerelateerde bedrijven, havenbedrijven en toeleveranciers.

Den Helder Airport heeft de ambitie het aantal directe arbeidsplaatsen de komende jaren te verdubbelen. Den Helder vormt de hoofdstad van de Noordzee, het centrum van de offshore. De luchthaven vormt een belangrijke schakel in die toekomst en zal zich daarop verder ontwikkelen.

http://www.denhelderairport.nl/