Voorziening

Dignis | De Enk | Zuidlaren

E 212 9471 KW Zuidlaren Nederland Nederland
In verpleeghuis De Enk voelen mensen zich thuis. Ze wonen er in één van de ‘huizen’. Het gebouw staat op het terrein van Lentis in een mooie, parkachtige omgeving net buiten het dorp Zuidlaren.

In De Enk wonen:

  • oudere mensen met een vorm van dementie
  • mensen met de ziekte van Korsakov
  • mensen met een andere vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel
  • mensen met een psychiatrische ziekte.

Bewoners hebben intensieve verzorging, verpleging en behandeling nodig en kunnen niet meer zelfstandig wonen. Er is veel aandacht voor de belevingswereld en eigen leefstijl van de bewoners. De zorg stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoeften. 

In De Enk zijn 15 woningen, ieder voor zeven of acht bewoners. Het is een kleinschalige woonvorm in een groot gebouw. U heeft een eigen zitslaapkamer met badkamer. De huiskamer met open keuken is de centrale ontmoetingsplek in iedere woning. Hier drinken we koffie en thee en eten we gezamenlijk. Als u liever op uw eigen kamer eet, kan dat ook.  Koken doen we zelf en regelmatig komt de geur van vers gebakken cake je tegemoet. Bewoners doen zoveel als mogelijk en wenselijk is mee aan de huishoudelijke bezigheden.

Het gebouw is licht, ruim en veilig. De woningen zijn op de begane grond en eerste etage en hebben toegang tot de tuin of het balkon. De buitenruimtes zijn speciaal ingericht voor de bewoners. We maken gebruik van de nieuwste technieken om de veiligheid en het comfort voor bewoners ook binnenshuis te vergroten. De Slimme Optische Sensor is er één van.

We werken vanuit onze visie op belevingsgerichte zorg. Wat dat betekent voor u en voor ons leggen we uit in het boekje ‘Leven in de Enk’. U kunt het aanvragen bij de receptie van de Enk

Organisatie

Organisatie
 
 
Dignis biedt tijdelijke en langdurige zorg, behandeling en begeleiding aan mensen die dat nodig hebben. We doen dat bij...
Groningen-zuidwest