Voorziening
Drs. F. Bijlweg 4
1784 MC Den Helder
Telefoon: 
0223-536536

De Koogh

Drs. F. Bijlweg 4 1784 MC Den Helder Nederland Nederland

Aan de rand van Den Helder (Kop van Noord-Holland), tussen het groen, ligt verpleeghuis Den Koogh. Deze locatie is geschikt voor mensen met een zorgbehoefte. Den Koogh biedt een sfeervolle woonomgeving, zowel in als om het huis. Het is huiselijk ingericht en biedt verschillende tuinen en terrassen.

Kleinschalige zorg voor mensen met dementie

Mensen met dementie kunnen in Den Koogh wonen in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Daarbij zoeken we samen met u naar de dingen die u nog zelf kunt en wilt doen. Klik hier voor meer informatie.

Bij een lichamelijke hulpvraag

Ook mensen met een lichamelijke hulpvraag kunnen in Den Koogh terecht. Samen met u kijken we welke ondersteuning gewenst is. Kwaliteit van leven en eigen regie staan hierbij centraal. Klik hier voor meer informatie over behandeling en verpleging.

Tijdelijke ondersteuning

U kunt in Den Koogh biedt ook tijdelijke ondersteuning krijgen, zoals revalidatie. Een volledig verblijf is niet altijd noodzakelijk. Soms is dagbehandeling een alternatief. U blijft dan thuis wonen en ontvangt gedurende een of meer dagdelen per week begeleiding en behandeling in Den Koogh.

Advies en behandeling

Den Koogh heeft een eigen Advies- en Behandelcentrum en biedt onder meer diëtetiek, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, maatschappelijk werk en psychologie. Ook als u niet verblijft in Den Koogh, kunt u in veel gevallen gebruik maken van de kennis en ervaring van ons Advies- en Behandelcentrum.

Belangstelling?

De appartementen van de woongroepen en zorgappartementen worden verhuurd door Omring. U heeft hiervoor een zorgindicatie nodig. U kunt hiervoor terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via www.ciz.nl  of via 088 - 789 1330.

Bruisend hart

Den Koogh kent een actief verenigingsleven. U kunt zich opgeven voor diverse activiteiten. Het aanbod is zeer gevarieerd: van muzikaal tot gezellig, van passief tot actief.

Cliëntenraad

De locatie Den Koogh heeft samen met Omringlocaties De Zeester en Buitenveld een cliëntenraad. De cliëntenraad komt op voor de belangen van alle bewoners.

Bekijk hier meer informatie over de cliëntenraad van Den Koogh .

Vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven vrijwilligers. Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan op deze locatie? Dan kunt meer informatie vinden op de vrijwilligerspagina. U kunt natuurlijk ook gewoon contact opnemen met de locatie zelf.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op: Den Koogh, Drs. F. Bijlweg 4, 1784 MC Den Helder. Telefoon: 0223 - 536 536.