Voorziening

Dignis | Het Heymanscentrum | Groningen

Henri Dunantlaan 20 9728 HD Groningen Nederland Nederland
Het Heymanscentrum heeft wonen, welzijn en zorg onder één dak. Het is er levendig en gezellig. Buurtbewoners komen er graag. U kunt hier ook terecht voor specialistische behandelingen.

De volgende woonvormen zijn mogelijk:

Zelfstandig wonen met zorg in de buurt

De appartementen zijn geschikt voor mensen die nog vitaal zijn en zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Op de bovenste etage van het Hoornseheem zijn inleunwoningen te huur;  ruimere appartementen, die ook geschikt zijn voor (echt)paren. Aanleunwoningen zijn te huur in het Hoogheem, het appartementengebouw naast het Heymanscentrum. Als u zorg nodig heeft, kunnen medewerkers van de Dignis Zorg Thuis die geven.

 Wonen in het verpleeghuis 

Als u niet meer zelfstandig kunt wonen en veel zorg en behandeling nodig heeft, is wonen in het verpleeghuis een goede mogelijkheid.  In het vepleeghuis van het Heymanscentrum wonen vooral mensen met een vorm van dementie of psychische problemen. Op iedere afdeling is een gezamenlijke huiskamer, waar  veel activiteiten plaatsvinden. De partner kan meeverhuizen naar een appartement voor verzorgd wonen.

Wonen in het verzorgingshuis

De appartementen zijn geschikt voor senioren die zorg nodig hebben, maar toch zoveel mogelijk zelfstandig willen wonen. De zorg bestaat vooral uit persoonlijke verzorging, die 24 uur per dag binnen handbereik is. Ook helpen we bij het huishouden en ondersteunen u bij het gebruik van medicijnen.  Als u meer hulp nodig heeft, groeit onze zorg mee.

Hospice Mare

Het Hospice biedt een gastvrije plek aan mensen, die in de laatste levensfase zijn gekomen. Als het door ziekte of omstandigheden niet mogelijk is om thuis te blijven, bent u hier welkom. Er is veel aandacht voor de zorg rondom de cliënt, maar ook voor de familie en de naasten. Meer informatie vindt u bij ‘Zorg in de laatste levensfase’ 

Tijdelijk verblijf

Een paar appartementen in het Heymanscentrum zijn bestemd voor kortdurend verblijf. U krijgt tijdelijke zorg na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of operatie. Of als u op de wachtlijst staat voor een appartement in een verpleeghuis.

Als u na een operatie of een beroerte verzorging en behandeling nodig heeft, kunt u bij ons terecht voor revalidatie. De ondersteuning en behandeling zijn gericht op uw situatie en op een zo goed mogelijk herstel. We geven ook begeleiding als u na uw verblijf weer naar huis gaat.

Op de afdeling Dubbelzorg Revalidatie verblijven mensen die extra begeleiding nodig hebben bij de revalidatie, omdat er ook andere problemen zijn door geheugenverlies, onbegrepen gedrag of onrust.

Organisatie

Organisatie
 
 
Dignis biedt tijdelijke en langdurige zorg, behandeling en begeleiding aan mensen die dat nodig hebben. We doen dat bij...
Groningen-zuidwest