Voorziening

Middin | Dawesweg | Rotterdam

Dawesweg 138 3069 VJ Rotterdam Nederland Nederland
In de Rotterdamse wijk Prins Alexanderpolder (Ommoord) staat in een rustige en groene wijk het hoge 70er jaren portiekflat.

Hier wonen 19 cliënten met een verstandelijke beperking in een eigen appartement of studio. De flat heeft 20 etages waar mensen van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden wonen. Het inpandige trefpunt/kantoor op de 3e etage biedt verschillende groepsactiviteiten. Begeleiders zijn 24 uur per dag op dit trefpunt/kantoor aanwezig. Cliënten bepalen in gezamelijk overleg de mate en frequentie van de begeleiding. De kwaliteit van leven staat bij Dawesweg voorop en biedt cliënten een normaal mogelijk plek binnen de maatschappij. Wonen bij Dawesweg kan een opstapje zijn naar volledig zelfstandig wonen voor cliënten die dit wensen.

Mensen met verschillende vormen van een verstandelijke beperking kunnen bij woonlocatie Dawesweg zelfstandig (leren) wonen in een sociale flat. Door de aanwezigheid van de huismeester, betrokkenheid van flat- en wijkbewoners heerst er een sociale sfeer.

Cliënten van verschillende leeftijden wonen zelfstandig of als stel op verschillende etages van de portiekflat. Zij hebben de mogelijkheid tot het wonen in een 1, 2 of 3-kamer appartement. Alle appartementen hebben een eigen voordeur, keuken, douche en toilet. De huismeester zorgt voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en werking van de twee liften.

 

Gebiedsgids

Organisatie

Organisatie
 
 
Middin ondersteunt mensen met een beperking bij het leiden van hun leven volgens eigen wensen en toekomstbeelden, in en...
Rijswijk